×
Kakdjur

Kakdjur



Idag var det kakbak på schemat. Jag har scrollat förbi så många söta djurkakor på Instagram att jag bara måste baka egna nu. Det var pilligt men kul.

SPRÖDA KOKOSKEX:
125 g smör, 1dl socker, 2 tsk vaniljsocker, 1 ägg, 4 dl potatismjöl
- Rör samman smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget. Rör slutligen ner potatismjölet och knåda degen lätt. Gör små bollar (ca 50 kakor) och ställ på en plåt, platta ut dem lite grann. Gör små öron av deg till kaninkakorna. Grädda ca 10 minuter i 175°C.

VIT GLASYR:
Florsocker, kokosmjölk
- Mät upp ca. 2dl florsocker i en skål och tillsätt några matskedar kokosmjölk. Rör om ordentligt och tillsätt mer kokosmjölk efter behov. Glasyren skall inte vara för torr och inte för lös, känn efter så att du får en lagom konsistens. Doppa därefter de avsvalnade kexen i glasyren och låt stelna. (Gör mer glasyr varefter om det inte räcker till, bättre än att göra för mycket glasyr till en början som sedan stelnar i skålen)

SVART DEKORATION:
1-2 st Kick lakritskola
- Värm lakritskolan några sekunder (ca 5 sek!) i mikro för att få den mer lättarbetad. Knåda sedan ihop lakritskolan till en bra konsistens och forma till små bollar, kryss och cirklar. Du kan även kavla ut degen och trycka ut t.ex. rundlar. Dekorera därefter djuren!


Inga kommentarer

Copyright © the GlassbergCREATED BY ThemeShine